Overslaan naar content

Content creator met een onstilbare honger

Op locatie, Hybride
 • Leuven, Vlaams Gewest, België
Storymaking

Functieomschrijving

Dus, jij bent een content creator in hart, maag en nieren? Dan is dit de vacature waarop je wil toehappen.

Om ons storytelling team te versterken, zoeken we een nieuwe collega die h̶o̶u̶d̶t̶ bezeten is van contentcreatie én alles wat te maken heeft met koken. Freelance of vast in dienst? Fulltime of 3/5de? Alles is bespreekbaar.

Heb jij het talent om van elk verhaal, groot of klein, een creatieve en engagerende social post te maken? Ken je het verschil tussen brunoise en julienne, en kan je ook meepraten over ‘een 9:16’ en srt-bestanden? Kan jij je inleven in de wereld van Gen Z, en ben je evengoed op de hoogte van wat er leeft bij babyboomers? Keep on reading then.


Hallo, wij zijn Hotel Hungaria.
Wij zijn een toonaangevend Media- en Marketinghuis in Veltem, bij Leuven, dat inzet op duurzame storytelling, ondersteund door strategie, technologie en design. We streven ernaar om merken een emotionele connectie te laten maken met hun publiek, door het slim inzetten van verschillende kanalen en creatieve, relevante content. In ons hotel werken meer dan 50 storytellers met elk hun eigen expertise:
videomakers, conceptuele copywriters, regisseurs, strategen, designers, producers en digitale marketeers.
Je kent ons van projecten zoals Dagelijkse kost, De mosterd van Meus, Huis Gemaakt, Olly Wannabe, Onze Natuur, faqda, Boerentrots en nog veel meer.


Jouw taken

 • Content creator: Je bedenkt en creëert aantrekkelijke en authentieke content voor de sociale media kanalen van het grootste kookmerk van Vlaanderen. Dat doe je op basis van aangeleverde foto’s en video’s, of je gaat zelf op pad om nieuw beeldmateriaal te maken. Je bent en blijft op de hoogte van de nieuwste social media trends en digitale ontwikkelingen, maar volgt ze niet blindelings. Je werkt nauw samen met een eindredacteur en ons team van creatives waarmee je op regelmatige basis overlegt, en redactiemeetings en brainstorms houdt.
 • Content planner: Je maakt contentkalenders op en plant je zelfgemaakte content strategisch in, altijd rekening houdend met je doelgroep. Je staat in voor de publicatie op verschillende kanalen en platformen, van Facebook, Instagram en Pinterest tot apps en websites.
 • Community manager: Je houdt rekening met relevante data en inzichten die van toepassing zijn op onze communities. Daarnaast volg je reacties en comments op en onderhoud je contact met moderatoren en interne stakeholders.
 • Editor/copywriter: Je schrijft recepten uit op basis van aangeleverde notities en beeldmateriaal. Je zorgt dat ze niet alleen leuk zijn om te lezen, maar ook handig en logisch om te volgen. Je bedenkt ook korte copy voor posts op sociale media, en andere online platformen.

Vereisten

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als content creator of in een soortgelijke functie.
 • Je hebt een voorliefde voor sterke, inhoudelijke content, met een voorkeur voor all things social. Je gemiddelde schermtijd is dan ook bovengemiddeld. Net zoals je creatieve ideeën.
 • Je hebt een onstilbare honger voor alles wat met koken en eten te maken heeft.
 • Je hebt een groot inlevingsvermogen en past de tone of voice van je creaties aan naargelang de doelgroep. Vanuit je ervaring weet je ook wat het inhoudt om commercieel te denken.
 • Je hebt geen moeite met korte deadlines of lastminute wijzigingen in je planning.
 • Je schrijft foutloos en werkt nauwkeurig. Je checkt elke copylijn, ondertiteling of bestandsnaam driedubbel. Gewoon om zeker te zijn.
 • Je hebt basiskennis van Adobe en weet wanneer je een 9:16 of een 4:5 moet gebruiken.
 • Je kan keuzes maken en deze verdedigen met de juiste argumenten, maar staat ook open voor opbouwende feedback.
 • Je bent nieuwsgierig en open minded en je denkt altijd een stap vooruit, net zoals wij. Je spot nieuwe opportuniteiten om je job efficiënter en leuker te maken.

of